Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 11. joulukuuta 2018
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
En vieläkään tiedä kenen puolella olet. Mutta jos olet meidän puolellamme… onnea.
Aves Mara Jadelle[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
MissileBoat-TFDOTEOSS.jpg

Ohjusvene oli amiraali Thrawnin kehittämä ja Cygnus Spaceworksin valmistama edistynyt tähtihävittäjä. Se suunniteltiin vastatoimena petturiksi osoittautunutta suuramiraali Demetrius Zaarinia ja tämän TIE puolustajatarjontaa vastaan, ja se lopulta korvasi vanhat, myös Cygnus Spaceworksin valmistamat Alpha-luokan Xg-1 tähtisiivet. Ohjusvene turvautui usein hyökkäyksissä ja kaksintaistelutilanteissa enimmäkseen laajaan ohjusvalikoimaansa, mikä oli merkittävä ero verrattuna muihin Imperiumin tähtihävittäjiin, jotka luottivat enemmän laserkanuunoihin. Aluksessa oli myös uusi käyttövoimaominaisuus, joka tunnettiin nimellä SubLight Acceleration Motor (SLAM).

Vaikka ohjusveneet olivat avainasemassa Demetrius Zaarinin petturijoukon kukistamisessa ja keisari Palpatinen suunnitelman toteuttamisessa johtaa kapinalliset Endorille, ne poistettiin käytöstä keisarin henkilökohtaisesta käskystä, eikä niitä käytetty enää vuoden 4 jYt jälkeen.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: TIE/D puolustajaTähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäysNaboon invaasio

Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli

Tämä miespuolinen amiraali oli Uuden tasavallan puolustusvoimien jäsen, joka palveli Uuden tasavallan alkuvuosina. Vuonna 8 jYt hän komensi taisteluosastoa, joka valtasi Katholin sektorin pääkaupungin planeetta Kal'Shebbolin ja syrjäytti Katholin sektoria hallinneen keisarillisen sotalordin, moffi Kentor Sarnen, vallasta. Planeetan onnistuneen valtaamisen jälkeen amiraali sai käskyn edetä Minosin tähtijoukkoon ja yhdistää voimat Sarin Virgilion komentamien joukkojen kanssa, minkä jälkeen he saivat käskyn lähteä Bozhneen sektoriin auttamaan amiraali Ackbaria taistelussa toisen Imperiumin sotalordin joukkojen kanssa. Ennen lähtöään Kal'Shebbolista amiraali määräsi henkilöstöä ja tarvikkeita siirrettäväksi CR90-korvetti FarStariin, joka oli saanut tehtäväkseen jäljittää moffi Sarnea tämän paettua Kal'Shebbolissa käydyn taistelun aikana.

Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto

Satunnainen hyvä artikkeli:

20000 eYt

päivitä lisää

Wp-news.png Ajankohtaista


Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
  • Jedipedia siirtyi käyttämään kaanonia artikkelien oletussivuna. 20.11.2018
  • Jedipedian 6000. artikkeli 3675 eYt kirjoitettiin. 24.12.2016
  • Jedipedian Facebook-sivu käynnistettiin. 16.9.2016
  • Ylläpitäjät ja byrokraatit valitaan jatkossa hakemusten perusteella äänestämisen sijaan. 28.8.2016
  • Yhteistyöprojekti lopetettiin vähäisen käyttäjämäärän takia. 23.8.2016
Wp-otd.png Tänä päivänä…

11. joulukuuta: