Etusivu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. lokakuuta 2018
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Wp-qotd.png Päivän sitaatti
Celchu: ”Sadaskahdeksaskymmenesensimmäinen? Sehän on paroni Felin yksikkö, eikö?
Ilo: ”Kuka tämä Fel oikein on ja miksi sen pitäisi minua kiinnostaa?
Celchu: ”Fel on paras elossa oleva keisarillinen TIE-lentäjä.
Tycho Celchu ja Plourr Ilo kuultuaan paroni Felin yksikön olleen Brentaal IV:llä[lähde]
Wp-wotmfa.png Suositeltu sivu
Rookies2.jpg

Tämä taistelu käytiin Rishi-planeetan kuussa vuonna 21 eYt kloonisotien aikana. Separatistien kenraali Grievous ja pimeysakolyytti Asajj Ventress suunnittelivat hyökkäävänsä Villiin avaruuteen planeetta Kaminoon lopettaakseen siellä toimivan Tasavallan kloonituotannon, mutta Tasavallan radioasema Rishin kuulla lähellä Kaminoa esti heidän laivuettaan pääsemästä aurinkokuntaan huomaamattomasti. Grievous päättikin vallata ensin radioaseman ennen hyökkäämistään Kaminoon, jotta saataisi estettyä läheisen Tasavallan laivueen hälyttäminen paikalle. Hän lähetti BX-sarjan droidikommandoja valtausaluksissa kuulle, ja aseman kokemattomat Tasavallan kloonisotilaat eivät hoksanneet lähestyvää separatistien alusta meteorikuuron joukosta. Sen jälkeen taisteludroidit hyökkäsivät kloonien kimppuun yllättäen nämä täydellisesti, ja he häiritsivät tukikohdan radioliikennettä, jotta kloonit eivät voisi varoittaa Tasavallan laivuetta hyökkäyksestä. Droidien vallatessa tukikohdan kloonisotilaat Echo, Fives, Hevy ja Cutup pakenivat tukikohdalta ilmastointihormia pitkin. Kuitenkin ulkopuolella rishi-mato tappoi Cutupin.

Samalla kapteeni Rex ja komentaja Cody saapuivat tukikohtaan rutiininomaiselle tarkastuskäynnille. He joutuivat droidikommandojen yllättämiksi, mutta onnistuivat pakenemaan, ja pian he löysivätkin kolme selviytynyttä kloonia. Sen jälkeen kloonit huijasivat kommandodroideja avaamaan pääovet, ja he nopeasti valtasivat tukikohdan takaisin Tasavallan haltuun. Kun kommandodroidit eivät enää vastanneet, Grievous lähetti ryhmän taisteludroideja tarkastamaan tilannetta. Tajuttuaan, että he eivät voisi kukistaa kaikkia vahvistusjoukkoja, kloonit laativat suunnitelman, jossa asema tuhottaisi nestemäisellä tibanna-kaasulla tarkoituksenaan katkaista päälle jumittunut "kaikki kunnossa" -signaali ja näin varoittaa Tasavallan laivastoa separatistien toiminnasta. Ennen aseman evakuointia Rex kuitenkin huomasi, että räjähteiden kauko-ohjaus ei toiminut, joten Hevy tarjoutui jäämään korjaamaan ongelmaa, kun muut kloonit pakenivat ilmastointikanavaa pitkin. Taisteludroidit kuitenkin saapuivat komentokeskukseen ja avasivat tulen Hevyä kohti haavoittaen tätä. Hevy päätti sen jälkeen räjäyttää räjähteet manuaalisesti. Hevy menetti henkensä välittömästi, mutta hän tuhosi myös kaikki droidit ja radioaseman, ja katkaisi samalla myös "kaikki kunnossa" -signaalin. Tasavallan laivue sai näin hälytyksen, ja laivue saapui paikalle ja kohtasi Grievousin laivueen, pakottaen separatistien alukset vetäytymään. Tasavallan voitettua taistelun Echo ja Fives kutsuttiin liittymään 501. legioonaan, ja edesmennyt Hevy sai kunnianosoituksen rohkeudestaan ja uhrauksestaan.


Äskettäin etusivulla olleet artikkelit: Talon KarrdeDerek KlivianHK-47

Kuat Systems Engineering.svg Hyvä artikkeli
FoulMoudama.jpg

Foul Moudama oli Alzoc III:sta kotoisin ollut miespuolinen talz, joka oli jedimestari Galaktisen Tasavallan viimeisinä vuosina. Hän oli sekä fyysisesti että henkisesti hyvin voimakas, mutta hänen vastustajansa aliarvioivat häntä usein. Hän sai surmansa kaksintaistelussa kenraali Grievousia vastaan yrittäessään puolustaa ylikansleri Palpatinea Coruscantin taistelun aikana.

Wp-dyk.png Tiesitkö, että…
Wiki.png Jedipedian viralliset ystävät
Wiki.png Suositeltu sisältö

Satunnainen suositeltu sivu:

Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto

Satunnainen hyvä artikkeli:

Sabé

päivitä lisää

Wp-news.png Ajankohtaista


Wp-id.png Ajankohtaista Jedipediassa
Wp-otd.png Tänä päivänä…

23. lokakuuta: