Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 16. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
We'redoomed.jpg

Olemme tuhon omat!

Tässä artikkelissa on useita ongelmia ja se tarvitsee merkittäviä korjauksia.
  • Tämän artikkelin neutraalius on kyseenalaistettu.
  • Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Auta Jedipediaa muokkaamalla tätä artikkelia. Kun olet korjannut ongelman, voit poistaa sen tästä listasta. Katso mahdollisia lisätietoja keskustelusivulta.

[+/–]
I find your lack of faith disturbing.jpg

Lähteiden puutteesi häiritsee minua!

Tähän artikkeliin ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Paranna Jedipediaa lisäämällä lähteet. Kun asia on kunnossa, voit poistaa tämän viestin. Jos sivusta puuttuu esiintymiset, harkitse Varmista-mallinetta.

[+/–]
Swjk box art.jpg
Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II
Julkaisutiedot
Kehittäjä(t)

LucasArts

Julkaisija(t)

LucasArts

Julkaisupäivä

9. lokakuuta 1997

Genre

1. tai 3. persoonan ammuskelu/roolipeli

Pelimuodot

Yksinpeli, monipeli

Ikäraja(t)

ESRB-rajoitus: K15

Alusta(t)

PC

Kronologiset tiedot


Edeltäjä

Dark Forces: Jedi Knight

Seuraaja

Star Wars: Jedi Knight: Mysteries of the Sith

Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II (fanien keskuudessa yleensä lyhennetty JK2) on 9. lokakuuta 1997 julkaistu 1. tai 3. persoonan ammuskelupeli, jossa pelaajan tulee ohjata Kyle Katarn -nimistä henkilöä juonen ja lukuisten tehtävien ohella joko Voiman pimeälle tai valoisalle puolelle. Pelissä on myös mahtavat moninpelimahdollisuudet Internetissä tai LANilla.

Peli on kuuluisa myös hienosti aitojen henkilöiden näyttelemistä välinäytöksistä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän pelin juonessa, pelaajan tulee ohjata Kyle Katarnin roolia, joka teki ensimmäisen esiintymisensä Star Wars: Dark Forces -pelissä. Pelin tarina sijoittuu vuodelle 5 jYt. Pelin juoni alkaa lukuisia vuosia Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu elokuvan ja toisen kuolontähden tuhoutumisen jälkeen, kun Kyle etsii syytä hänen isänsä kuolemaan, ja droidi 8t88 (lyhyesti 88) tulee kuulustelemaan häntä. 88 kertoo Kylelle, että hänen isänsä murhasi musta jedi nimeltä Jerec. 88:n kätyri uhkailee Kyleä aseella, mutta Kyle kukistaa tämän ja lähtee jahtaamaan 88:a erään holodisketin takia, joka liittyy hänen isäänsä. Kyle saa ammuttua droidilta käden irti ja kaapattua disketin, mutta 88 pakenee sukkulallaan. Tämän jälkeen Kyle palaa kotikonnuilleen tutkimaan isänsä työpajalle, ja löytää sieltä valosapelin, joka oli kuulunut aikoinaan Qu Rahn nimiselle jedille. Siellä on myös Kylen lapsuudesta tuttu droidi, WeeGee, jonka holoprojektorilla Kyle voi katsella disketin sisältöä. Se on viesti hänen isältään. Kyle saa pian selville, että hänen isänsä murhasi 7 mustan jedin ryhmä (Yun, Pic, Gorc, Maw, Boc, Sariss sekä itse Jerec). He tappoivat Morgan Katarnin etsiessään tietä muinaiselle Jedin laaksolle.

Kyle Katarn, pelaajan hahmo Dark Forces IIssä.

Pelin alussa Kylellä ei ole mitään taipumuksia Voimaan, mutta pelin edetessä pelaaja voi ansaita Voimakykyjä, jotka on luokiteltu: neutraalit, valoisan puolen ja pimeän puolen. Pelin lopussa pelaaja saa Voimapisteitä, joita voi mielensä mukaan luokitella eri voimiin. Salaisten kohteiden löytäminen kentiltä antaa myös lisäpisteitä.

Pelin edetessä pelaajan on päätettävä puolensa. Kyle on pelin alussa neutraali, mutta pelaajan teot vaikuttavat, kumpaan Voiman puoleen päin Kyle suuntaa. Väkivaltaiset toimet aseettomia siviilejä vastaan suuntaavat Kyleä pimeää puolta kohden, kun taas konfliktien välttäminen ja siviilejen suojeleminen vihollisilta valoisaa puolta kohti.

Kyle jatkaa haluten tietonsa Jedin laakson sijainnin. Pelaajan tulee pelata läpi pitkien ja vaikeiden kenttien läpi taistellessaan Imperiumin iskujoukkoja ja kommandoja sekä jokaisen seitsemästä mustasta jedistä kerrallaan. Ensimmäisenä miekkailuvastuksena tulee Yun, nuorin musta jedi. Hänen hävittyä Kyle päästää mustan jedin kuitenkin hyväntahtoisuuttaan menemään. Seuraavana 88:n suurella tähtituhoojalla Kyle löytää droidin ja kolkkaa tältä pään irti. Sen jälkeen "sithin kaksoset", eli Pic ja Gorc tulevat pelaajaa vastaan. Kukistettuaan heidät Kyle pakenee tapaamispaikalle, jolla Jan Ors, Kylen pilotti hakee hänet. 8t88:n päässä on projektori, jolla Kyle löytää laakson. He lentävät Ruusanille, jossa Imperiumilla on jo etsinnät päällä. Tämän tason loputtua pelaaja kohtaa Mawin. Sen jälkeen Jerec ilmestyy seurueeneen, Jan Ors vankinaan. Tässä vaiheessa tulee valinnan paikka, joko pimeä tai valoisa puoli (valinna voi tehdä vaikuttamalla viidellätoista edellisellä tasolla).

Jerec heittää Orsin maahan ja käskee Kyleä tappamaan tämän ja liittymään mustiin jediin voiman pimeälle puolelle. Tästä eteenpäin on kaksi mahdollista jatkumista.

Valoisa puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaaja valitsee valoisan puolen, Kyle sammuttaa miekkansa kuiskahtaen: "Ei..."'. Jerec heittää Kylen heittovoimalla hajoavaan rahtialukseen. Kyle löytää sieltä aluksensa Moldy Crowin ja pakenee sillä. Kuitenkin alus törmää kielekkeeseen ja murskautuu kivikkoihin ja sankari menettää tajuntansa. Kyle herää Sariss, Boc sekä Yun ympärillään. Boc tuhoaa Kylen valosapelin ja lähtee ivaten paikalta ilmoittamaan saaliista Jerecille. Sariss vetää esiin valosapelinsa ja aikoo eliminoida Kylen, mutta Yun syöksyy väliin uhraten oman henkensä. Sariss ihmettelee tämän käytöstä, mutta Yun vastaa: "Hän on jedi. Hän ansaitsee taistelun." ja kuolee siihen paikkaan. Kyle ottaa Yunin keltateräisen valosapelin ja kukistaa Sarissin. Hän jatkaa Imperiumin jo varustamalle alueelle ja sen läpi laakson keskukseen. Siellä hän näkee Janin sidottuna tolppaan. Yhtäkkiä Boc ilmestyy ja pelaajan tulee taas kukistaa musta jedi. Heti tämän jälkeen Jerec ilmestyy laakson keskuksesta. Tämä taistelu on pelin hankalin. Jerecin hävittyä tulee viimeinen välifilmi, jossa vahingoitettu Jerec yrittää saada Kylen tappamaan hänet. Kyle antaa Jerecille punaisen valosapelin takaisin ja kaksikko hyökkää toistensa kimppuun raivokkaasti. Kylen valosapeli osuu ensin, ja Jerec kaatuu viimeisen kerran. Jerecin ruumis muuttuu valopalloksi, ja tuhansien kaatuneiden jedien henget vapautuvat. WeeGee-droidi tekee Morganista ja Rahnista patsaat ja Kyle sanoo: "Kiitos, isä." kun peli loppuu.

Pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelaaja valitsee pimeän puolen, Kyle tappaa Janin sanoen, ettei tarvitse Jerecin apua, sillä voi ottaa laakson voiman itselleen. Kylelle käy samoiten rahtialuksen suhteen, mutta pääsee pakoon Moldy Crowilla murskautumatta. Nyt pelaaja kohtaa uudelleen Yunin, mutta tällä kertaa tappaa hänet, sillä hän ei enää tunne armoa pimeän puolen soturina. Hän jatkaa tavallisen tapaan keskukseen ja kukistaa Jerecin ja ottaa laakson voiman itselleen. Hän valtaa sillä voimalla galaksin ja Imperiumin jäännösten keisarin paikan itselleen, ja Sariss liittyy hänen puolelleen. Tämä on väärää Tähtien sota tarinaa. Valoisan puolen valinta on laskettu "oikeaksi" pelin tarinaksi.

Tasot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedi Knight: Dark Forces II sisältää kaikkiaan 21 tasoa, joista 6 käytetään mustien jedejen kukistamiseen (Gorc ja Pic ovat samalla tasolla). Tasot on jaettu kolmeen eri tehtävään.

Peli alkaa Nar Shaddalla, joka on oikeastaan suuri vajoama Salakuljettajien kuussa. Tämä taistelukenttä sisältää vaiketa tasapainottelua ja hyppimistä vaativia kielekkeitä ja siltoja. Nar Shaddalta Kyle suuntaa isänsä suureen kotiin virheälle Sulonin planeetalle. Talon ovat vallanneet Tuskenin ratsatajat, joista muodostuu näin tason viholliset.

Jotkut muut tasot, kuten taso 5: Barons Hed - vajonnut kaupunki, ovat tehty tosi-maailman kohteiden perusteella, kuten tämä on mahdollisesti toisen maailmansodan aikaiseen Kairon mukaisesti tehty. Siellä tulee kukistaa Imperiumin sotilaiden ohella roistoja ja muita korstoja. Siellä tulee vastaan myös paljon tavallisia kansalaisia. Taas taso 9: The fuel station launch on valtava tehdaskenttä täynnä putkia, sylintereitä ja muita öljyputkia. Tämä on tehty luultavasti öljyaseman perusteella.

Epätavallisempia tehtäviä on vaikkapa taso 4: The jedi's lightsaber, jossa pyöritään läpi Barons Hedin kylän putkistosysteemissä. Siellä tulee vastaan paljon vettä ja kanaaleja esteiksi vihollisten lisänä. Ehkä hankalimpia tasoja on taso 15: The falling ship, jossa pitää seikkailla läpi Jerecin massiivisen karkoaluksen pelaajan omalle alukselle ennen kuin se räjähtää. Pudotessaan alus kierii hankalasti, joten aina ei erota missä on katto ja missä lattia. Eteen tulee muutamia panikoivia miehistön jäseniä ja droideja.

Ehkäpä pelin pisin taso, taso 6: Into the Dark palace on laaja kompleksi, jonka viimeisellä massiivisella aluella on vastassa kokonainen armeija Imperiumin iskujoukkoja, kommandoja, droideja ja kävelijöitä sekä TIE - hävittäjiä. Tämän vaikean kompleksin läpäisyn jälkeen tulee pelaajaa vastaan musta jedi Yun. Mustilla jedeillä on kaikilla erilaiset taistelutyylinsä ja Voimakykynsä, kuten Bocilla jatkuva pomppiminen ja jalattomalla Mawilla on laite, jonka avulla hän leijuu ilmassa.

Pelin juonen ja tehtävien ohella täytyy myös katsoa, miten kohtelee vastaan tulevia yksilöitä. Mikäli mielii seurata isänsä jalanjälkiä jediksi, kannattaa suojata aseettomia ja välttää syöksymistä suoraan keskelle konfliktia. Jos pelaaja yksinkertaisesti lahtaa kaikki eteen tulevat ja valitsee tasojen välillä mielellään pimeän voimia, ajautuu pelaajan Voiman pimeälle puolle ja varastaa Jereciltä laakson voiman. Tasoilla, kuten öljyasemalla viattomia Ugnaughteja kohdataan viattomia henkilöitä, joita helposti jää tulituksen jalkoihin tai tulee tapettua vahingossa, esimerkiksi pelaajan tuhoessa seiniä salaisten paikkojen varalta.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kohteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voimakyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelin sankari etenee tasoja ja juonta pitkin hän saa voimapisteitä mitä pelaaja voi mielensä mukaisesti sijoitella eri jedi- tai sithvoimiin. Pisteitä saa myös löytämällä salaisia paikkoja. Edetessä voimien määrässä pelaaja saa arvonimiä, kuten aloittelija tai jediritari. Monet muut Tähtien sota -pelit (kuten myös pelin edeltäjä ja seuraajat) käyttävät samaa menetelmää.

Neutraalit voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vauhtivoima - antaaa uskomattoman nopeuden
  • Hyppyvoima - antaa uskomattoman hyppykorkeuden
  • Vetovoima - kykenee vetämään vihollisilta aseita käsistä tai muita esineitä kaukaa
  • Näkövoima - antaa huipputarkan näön ja paljastaa näkymättömät viholliset

Valoisa puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kylläkin pieni asearsenaali. Jotkut aseet tulee ensin asettaa ja sitten "laukaista". Nämä aseet luultavasti tunnetaan myös elokuvista ja muista Tähtien sota -teoksista.

  1. Nyrkit - hakkaamista varten
  2. Energiapistooli - pieni, hidas mutta tarkka pistooli ampuu laserlatauksia
  3. E-11-sädekivääri - Nopea, muttei niin tarkka konepistooli. Tehokas vain lähietäisyydellä
  4. Lämpöräjähde - heitetään lyhyelle etäisyydelle, mutta näillä on vaikea tähdätä. Yleensä ne räjähtävät 3 sekunnin kuluttua
  5. Energiajalkajousi - Wookieekansan suosima laserase. Se ampuu yhden tai viisi erittäin tehokasta laserammusta, mutta tällä on vaikea tähdätä.
  6. Konepistooli - Kevyt kommandojen käyttämä, mutta erittäin tehokas ja tarkka konepistooli. Se voi ampua myös kolme ammusta kerrallaan
  7. Räjähdelaukaisin - Laukaisee kaasuräjähteen, joka voi tarttua kohteeseen. Näitä on kolme lipasta kohti
  8. Maamiina - asetettava miina, jonka voi manuaalisesti laukaista
  9. Tärähdyskivääri - Ampuu sinisen ääniaaltoammuksen, joka luo voimakkaan räjähdyksen
  10. Valosapeli - Jedi Knightin tärkein ase, jedien suosima miekka. Se on erittäin tehokas lähietäisyydeltä sekä sillä voi torjua laseraseiden panoksia. Katso pääartikkeli valosapelista ylimääräistä tietoa varten

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkkionmetsästäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumilaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roolit välifilmeissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän pelin on ohjannut Scott Ewers ja kirjoittanut Justin Chin. Muita näyttelijöitä olivat:

Näyttelijä Rooli(t)
Jason Court Kyle Katarn
Christopher Neame Jerec
Angela Harry Jan Ors
Valerie Wildman Sariss
Bennet Guillory Rahn
Time Winters Boc
Rafer Weigel Yun
Morgan Hunter Maw
Jacob Witkin Morgan Katarn
Denny Delk 8t88 (ääni)
Daniel Bloom Palkkionmetsästäjät
Dylan Haggerty Palkkionmetsästäjät
Roger Jackson Tietokone/Greedo (ääni)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Dark Forces -saaga
Videopelit
Dark Forces · Jedi Knight · Mysteries of the Sith · Jedi Outcast demo · Jedi Outcast · Jedi Academy
Strategiaoppaat
Dark Forces Manual: Coded Transmissions · Dark Forces: Official Player's Guide · Jedi Knight: Dark Forces II: The Official Strategy Guide
Jedi Knight II: Jedi Outcast: Official Perfect Guide · Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy: Prima's Official Strategy Guide
Pienoisromaanit
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight
Kuunnelmat
Soldier for the Empire · Rebel Agent · Jedi Knight · The Collector's Trilogy
Sarjakuvat
Sand Blasted · Equals & Opposites · Jedi vs. Sith
Verkkosivut
N.R.I. Reports · The Dark Forces Saga · Kyle Katarn's Tale
[+/–] [muokkaa]