Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Qui-Gon Jinn

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 29. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta sivun alaosissa esiintyvistä kielioppivirheistä. Arvonimiä ei kirjoiteta isolla alkukirjaimella, liitepartikkelien lisäys.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Qui gon.jpg
Qui-Gon Jinn
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Coruscant

Syntynyt

92 eYt, Coruscant[1]

Kuollut

32 eYt, Naboo[2] (ikä 60)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

193 cm

Hiusten väri

Ruskeat[2]

Silmien väri

Vihreät[2]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Dooku [3]

Oppilaat

Qui-Gon Jinn (s. 92 eYt - k. 32 eYt, Naboo) oli merkittävä jedimestari, joka eli Galaktisen Tasavallan[2] aikaan. Hän sai oppinsa suoraan Dookulta ja oli Obi-Wan Kenobin opettaja.[2] Jinn palveli Tasavaltaa ja Voimaa koko elämänsä ajan, vaikka joutui usein erimielisyyksiin jedineuvoston kanssa. Hän oli myös mestari Elävän Voiman tuntemisessa, minkä johdosta hän suoritti jatkuvasti omia tehtäviään muiden auttamiseksi.[2]

Qui-Gon osallistui elämänsä aikana useisiin tärkeisiin tapahtumiin ja taisteluihin kuten Naboon saarron vaiheisiin. Hän oli myös se henkilö, joka löysi Anakin Skywalkerin Tatooinella ja sai tämän jedikoulutukseen. Vielä kuoltuaan Darth Maulin käsissä Naboossa,[2] Jinn vaikutti merkittävästi jedien ja koko galaksin tulevaisuuteen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon Jinn nuorena

Qui-Gon Jinn syntyi lähes vuosisata ennen Yavinin taistelua [1]. Hänet vietiin pienenä lapsena Coruscantiin jedikoulutukseen. Qui-Gonilla kuitenkin säilyi joitain siteitä kotiplaneettaansa, esimerkiksi erityinen kivi Valon joesta, joka virtasi hänen kotimaassaan.

Ollessaan kahdeksan Qui-Gon ystävystyi toisen koulutettavan, Tahlin, kanssa. Vuosien aikana kaksikosta tuli parhaat ystävykset ja heidän joukkoonsa liittyi myös Clee Rharan. Kymmenen vuoden iässä Qui-Gon osallistui turnaukseen, jossa kokeiltiin oppilaiden kykyjä ja he saattoivat turnauksen avulla päästä jonkun katsojan oppilaaksi. Siellä Mestari Dooku näki Qui-Gonin valosapelitaidot ja päätti ottaa hänet padawanikseen.

Yhdessä Dooku ja Qui-Gon lähetettin lukuisille tehtäville ympäri galaksia. Yhdellä huomattavimmista tehtävistä kaksikko lähetettiin Blix Annonin avuksi diplomaattiselle tehtävälle. Avaruuspiraatit kuitenkin hyökkäsivät heidän alukselle, johtajanaan Lorian Nod, langennut jedi ja Dookun entinen ystävä. Kaksikko taisteli ja Dooku antoi vihansa voittaa. Hän olisi tappanut avuttoman Nodin, mutta Quin-Gonin sanat estivät häntä.

Jonkin verran myöhemmin, Dooku ja Qui-Gon saivat viimeisen yhteisen tehtävänsä mestarina ja oppipoikana. Tehtävä kesti kaksi vuotta ja sen päätyttyä kaksikon tiet erosivat, minkä jälkeen Qui-Gon pääsi taas tapaamaan Tahlia.

Ritaruus ja Xanatos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei kestänyt kauaa, kun Quin-Gonista ja Tahlista tuli jediritareita. Jedineuvosto suositteli, että Qui-Gon ottaisi itselleen padawanin, mutta Qui-Gon kieltäytyi. Hän uskoi, ettei olisi valmis ja toimi muutamien vuosien ajan yksin. Tänä aikana, Qui-Gon tapasi nuoren pojan, Xanatosin, Telos IV:lla ja huomasi tällä olevan voimakas side Voimaan. Qui-Gon otti Xanatosin jeditemppeliin opetukseen, vaikka lapsi olikin tavallista vanhempi. Kahden vuoden aikana Xanatosta koulutettiin temppelissä ja samaan aikaan Qui-Gon toimi tuntemattoman kasvatin kanssa. Kun Qui-Gon oli saanut tästä kasvatista padawanin, Qui-Gonista tuli jedimestari ja hän otti Xanatosin uudeksi oppilaakseen.

Kahdentoista vuoden ajan, Qui-Gon ja Xanatos toimivat mestarina ja oppipoikana. Useat jedineuvoston jäsenet, kuten Yoda, olivat kuitenkin huolissaan Xanatosista ja päättivät laittaa tämän viimeiseen testiin ennen jediritariksi julistamista. Qui-Gon ja Xanatos lähetettiin Telosille, Xanatosin kotiplaneetalle, missä pojan isä, Crion, oli alkanut tyranniksi halliten planeettaa rautaisella otteella. Xanatosta houkutteli Crionin valta ja voima, ja hän päätti liittyä isäänsä. Crionin johtaessa maansa sisällissotaan, Qui-Gonin täytyi tappaa hänet. Xanatos raivostui, otti kuuman sormuksen isänsä kädestä ja painoi sen poskeensa. Hän vannoi kostavansa Qui-Gonille ja jedeille, ja pakeni.

Palattuaan temppeliin, Qui-Gon syytti itseään Xanatosin menetyksestä. Hän vannoi ettei ottaisi uutta padawania koskaan. Tahl yritti helpottaa Qui-Gonin oloa liittyen häneen harjoitusretkelle Ragoon VI:lle toivoen tämän rentoutuvan hieman ja saavan ajatuksensa irti Xanatosista.

Seuraavien vuosien aikana, Qui-Gon alkoi taas tehdä tehtäviä yksin ja joskus yhdessä Tahlin kanssa.

Uusi padawan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon ja hänen uusi oppilaansa, Obi-Wan Kenobi.

Yoda yritti jatkuvasti kannustaa Qui-Gonia ottamaan uuden oppilaan. Vaikka Qui-Gon oli päättänyt pysyä yksin, hän suostui seuraamaan pientä turnausta jeditemppelissä. Siinä ryhmä temppelin vanhimpia, mm. Bruck Chun ja Obi-Wan, taistelivat. Qui-Gon huomioi Obi-Wanin taistelutaidot, mutta Obi-Wanin aggressiivinen luonne ei tehnyt häneen vaikutusta. Joitakin päiviä turnauksen jälkeen Qui-Gon lähti suorittamaan tehtävää Bandomeerille.

Kuljetusaluksessa Bandomeeriin, Qui-Gon tapasi taas Kenobin, joka oli lähetetty myös planeetalle aloittamaan elämänsä maatalousjoukoissa. Obi-Wan yritti saada Qui-Gonin ottamaan hänet padawanikseen, mutta Qui-Gon kieltäytyi. Lopulta he päätyivät kukistamaan yhdessä ryhmän rikollisia, mutta tämäkään ei kääntänyt Qui-Gonin päätä. Bandomeerissa heidän tiensä erosivat ja Qui-Gon sai kirjeen Xanatosilta. Tuli ilmi ettei planeetta ollut avun tarpeessa vaan kaikki oli Xanatosin järjestämää, jonka kaivosyhtiö, Ulkomaailma, terrorisoi planeettaa.

Qui-Gon halusi tavata Xanatosin saadakseen kaivosyhtiön ja planeetan välit selviksi. Xanatos kuitenkin suunnitteli ainoastaan Qui-Gonin tappamista. Lopulta Obi-Wan saapui taas Qui-Gonin avuksi ja Qui-Gon haastoi entisen oppilaansa, joka lopulta pakeni. Tänä aikana Qui-Gon huomasi Obi-Wanin oikean potentiaalin ja otti hänet padawanikseen.

Mestarina ja oppipoikana, Qui-Gon ja Obi-Wan lähetettiin useille tehtäville ympäri galaksia, kuten Galalle ja Phindarille. Eräällä tehtävällä, jolla kaksikko pelasti sokeutuneen Tahlin Melida/Daanilta, Obi-Wan tilapäisesti erosi jedeistä auttaakseen paikallisia kapinallisia. Hän kuitenkin palasi pian yhteen Qui-Gonin kanssa. Kaksikko tapasi myös Xanatosin useaan kertaan, joka yritti Bruck Chunin avulla murhata Yodan, räjäyttää Jeditemppelin ja anastaa kallisarvoisen vertexin, valuutan jota silloin säilytettiin temppelissä ja jota useat maailmat käyttivät valuuttana krediittien asemasta. Lopulta, Qui-Gonin jahdattua tätä langennutta jediä Telosille, Xanatos päätyi tekemään itsemurhan hypättyään happoaltaaseen.

Yhdessä muiden jedien, kuten Tyvokkan, Plo Koonin, Tholmen ja hänen padawaninsa Quinlan Vosin, kanssa, Qui-Gon ja Obi-Wan taistelivat yhdessä suurimmasta konfliktissa ennen kloonisotia. He kohtasivat tässä ensimmäisen kerran Kauppaliiton.

Kun aikaa kului, Qui-Gon ja Obi-Wan olivat useilla muilla tehtävillä. He muun muassa löysivät voimalle herkän Olana Chionin Keganilla ja auttoivat Attichitcukia ja Chewbaccaa vakiinnuttamaan joukkojensa asemat Kashyyykilla, mikä auttoi myöhemmin heitä ajamaan Kauppaliiton pois.

Jenna Zan Arbor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon Jenna Zan Arborin vankina.

Vuosikymmen ennen Naboon tapahtumia, Qui-Gon ja Obi-Wan saivat tehtäväkseen tutkia omituisia murhia, joiden uhrien ruumiista oli imetty kaikki veri. Tämä tutkimus saattoi heidät tapaamaan tunnetun tieteilijän, Jenna Zan Arborin. Lopulta kaksikko sai tietää, että murhien takana oli palkkionmetsästäjä Ona Nobis, mutta he eivät saaneet vielä tietoonsa tämän asiakasta. Qui-Gon kuitenkin onnistui pääsemään hänen alukseensa, mutta sai välittömästi osuman lasertulituksesta.

Qui-Gon kaapattiin ja vietiin Jenna Zan Arborin luokse. Zan Arbor, joka tutki Voimalle herkkiä henkilöitä (mahdollisesti löytääkseen tavan saada normaali ihminen Voimalle herkäksi), jatkoi tutkimuksiaan Qui-Gonilla ja kokeili tämän rajoja veren imemisellä ja kiduttamisella. Obi-Wan, Tahl, Adi Gallia ja Siri Tachi saapuivat kuitenkin pelastamaan Qui-Gonin. Zan Arborin tiedemiehet vangittiin ja Ona Nobis kuoli taisteluiden seurauksena

Kielletty rakkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon vaarallisen lähellä pimeää puolta.

Seuraavien kuukausien aikana Qui-Gonin ja Tahlin väliset tunteet alkoivat nousta esiin. Tahl oli hiljattain valinnut Bant Eerinin, Obi-Wanin läheisen ystävän, padawanikseen ja Qui-Gon antoi hänelle opastusta. Qui-Gon ja Tahl ymmärsivät pian, että heidän välillään oli jotain muuta kuin pelkkää ystävyyttä. He kuitenkin välttivät näitä tunteita asettaen jedikoodin etusijalle.

Harjoitellessaan Obi-Wanin kanssa Ragoon VI:llä, Qui-Gon alkoi näkemään näkyjä Tahlia kohtaavasta vaarasta. Palattuaan Coruscantiin, Qui-Gon pyysi jedineuvostolta, että voisi osallistua Tahlin seuraavan tehtävään. Tahl kuitenkin kieltäytyi tästä ja lähti yksin, jättäen jopa Bantin taakseen. Kolme viikkoa kului eikä Tahlista kuulunut mitään ja Qui-Gon lähti Obi-Wanin kanssa hänen peräänsä, vaikka jedineuvosto kielsi heitä. Pitkän etsinnän jälkeen, Tahl kuitenkin löytyi kunnossa. Kaksikko myönsi rakkautensa toisiaan kohtaan ja lupasivat selvittää tunteensa tehtävän jälkeen.

Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun Tahl oli taas hukassa. Tällä kertaa hän oli todellisessa vaarassa ja Balog nimisen kapinallisen kaappaama. Kun Qui-Gon ja Obi-Wan viimein löysivät Tahlin, hänet oli jo huumattu. Qui-Gon yritti parantaa Tahlin Voiman avulla, muttei onnistunut ja Tahl kuoli.

Tahlin kuolema ajoi Qui-Gonin vakavaan masennukseen ja hänen tunteensa kuohuivat. Hän syytti itseään Tahlin kuolemasta ja alkoi taas muistella epäonnistumistaan Xanatosin kanssa. Qui-Gon vannoi kostavansa Balogille ja lähti jahtaamaan tätä. Obi-Wan yritti rauhoitella mestariaan, mutta tämä vain ajatteli kostoaan eikä kuunnellut oppilastaan. Kun he viimein löysivät Balogin, Qui-Gon oli tappamaisillaan tämän, mutta kuuli Tahlin kieltävän häntä.

Tämä varoitus sai Qui-Gonin ymmärtämään olevansa lähellä pimeää puolta ja hän sulki valosapelinsa. Qui-Gon ja Obi-Wan veivät Balogin pidätettäväksi ja järjestivät sitten Tahlille kunnollisen hautauksen.

Välivaihe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon ennen Naboon tapahtumia.

Qui-Gon oli pelastunut pimeältä puolelta, mutta hän oli muuttunut paljon Tahlin kuoltua. Jocasta Nu, yksi Qui-Gonin ystävistä, korvasi Tahlin työn jediarkistojen johtajana ja Kit Fisto otti Bantin oppilaakseen. Qui-Gon kuitenkin jatkoi elämäänsä jedinä ja osallistui useisiin tehtäviin Obi-Wanin kanssa, minkä seurauksena kaksikon väliset siteet vahvistuivat jatkuvasti.

Tehtävällä Talesan Fry nimisen pojan suojelemiseksi, Qui-Gon ja Obi-Wan saivat avukseen Adi Gallian ja Siri Tachin. Tehtävän aikana padawanit joutuivat eroon mestareistaan, mikä sai nuorten romanttiset tunteet kasvamaan. Qui-Gon huomasi nämä tunteet ja varoitti Obi-Wania omista kokemuksistaan.

Yksi kaksikon merkittävimmistä tehtävistä oli ylikansleri Finis Valorumin puolustaminen Kauppaliiton kokouksessa Eriadulla. He eivät kuitenkaan onnistuneet estämään Kauppaliiton johtajien kuolemaa, minkä johdosta neimoidialaiset ottivat liiton hallintaansa. Kaksikko myös tapasi palkkionmetsästähä Aurra Singin ja taistelivat Mace Windun, Plo Koonin ja useiden muiden jedien rinnalla yinchorreja vastaan.

Naboon saarto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurlähettiläinä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kaiken takana on jotakin muuta. Liitto ei toimi loogisesti.
―Qui-Gon Jinn Kuningatar Amidalalle[lähde]

32 BBY, Qui-Gon ja Obi-Wan lähetettiin Radiant VII:lla Naboolle sopimaan kriisiä. Kauppaliitto oli, protestina uusille verotuksille, saartanut Naboon sota-aluksilla. Jinnin ja Kenobin oli tarkoitus sopia osapuolille rauha. [2]

Pian saavuttuaan Kauppaliiton taistelualus Saak'akille, Kauppaliitto päätti eliminoida jedit. He räjäyttivät Radiant VII:n ja päästivät kaasua huoneeseen, missä jedit odottivat neuvottelijaa. Kaksikko kuitenkin selviytyi kaasusta jedien hengitystekniikan avulla ja tuhosi heidän kimppuunsa lähetetyt taisteludroidit. Qui-Gon yritti sitten leikata valosapelillaan komentosillan oveen reiän, jotta he pääsisivät piilossa olleiden neimoidialaisten luokse, mutta tuhoajadroidit pakottivat heidät pakenemaan. Kaksikko päätti sitten ujuttautua joukkojenkuljetusaluksen sisään päästäkseen Naboohon. [2]

Naboossa, Qui-Gon törmäsi gungan Jar Jar Binksiin pelastaen hänen henkensä. Tästä kiitollisena, Binks vei heidät vedenalaiseen kaupunkiin, Otoh Gungaan, missä gunganien johtaja, Rugor Nass, suostui antamaan heille kyydin kaupunkiin ja antoi Binksin tulla kaksikon mukaan. Vedenalaisella matkallaan, kolmikko kohtasi useita merihirviöitä, mutta he pääsivät lopulta Naboon pääkaupunkiin, Theediin. Siellä he joutuivat keskelle ensimmäistä Theedin taistelua ja päätyivät pelastamaan kuningattaren. Yhdessä he pakenivat Naboon kuninkaallisella aluksella planeetalta. He saivat kuitenkin osakseen raskasta tulitusta ja joutuivat tekemään pakkolaskun Tatooineen. [2]

Tatooine ja Valittu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon ja Anakin Skywalker Tatooinessa
Tapaamisemme ei ollut vahinko. Mikään ei tapahdu sattumalta.
―Qui-Gon Jinn Anakinille ja Shmi Skywalkerille.[lähde]

Tatooinessa, Qui-Gon lähti etsimään alukseen tarvittavia osia Mos Espasta, missä hän tapasi kauppias Watton ja hänen orjansa, Voimassa vahvan Anakin Skywalkerin. Qui-Gon uskoi Anakinin olevan Jedien legendoissa esiintynyt Valittu. [2]

Qui-Gon suostui auttamaan Anakinia, joka rakensi salaa rakettirekeä. Hän myös suoritti jedin velvollisuuksiaan ja vapautti nuoren ithorialaisen, Tomon, palkkionmetsästäjä Negin otteesta ja jopa esti Jym Langia murhaamasta rakettirekikilpailija Teemto Pagaliesia. [2]

Myöhemmin Qui-Gon löi Watton kanssa vetoa Anakinin voitosta, mihin Watto ei uskonut. Anakinin kuitenkin voitettua, Watto joutui vapauttamaan Anakinin ja antamaan Qui-Gonille tämän tarvitsemat osat. Qui-Gon pyysi Anakinia lähtemään mukaansa Coruscantiin ja hän suostui. Qui-Gonin tarkoituksena oli päästä turvassa ja huomaamatta liikkeelle, mutta tämä ei onnistunut, sillä heitä oli seurannut DRK-1 Dark Eye -droidi. Qui-Gon tunsi tämän läsnäolon ja iski droidin hajalle, mutta tästä ei ollut hyötyä. Sithlordi Darth Maul oli saanut tietoonsa jedien aikeet ja lähti heidän peräänsä. [2]

Jinn taistelee Darth Maulia vastaan Tatooinessa

Anakinin ja Qui-Gonin juostessa alukseensa, Darth Maul sai heidät kiinni ja aloitti valosapelitaistelun Qui-Gonia vastaan. Qui-Gon käski aluksen jo nousta ilmaan ja hyppäsi sen kyytiin Voiman avulla juuri ennen sen lähtöä. [2]

Coruscantissa Qui-Gon ja Obi-Wan saapuivat jedineuvoston eteen raportoimaan. Neuvosto suostui kokeilemaan nuoren Anakinin taitoja, He saivat tietää, että poika oli vahva Voimassa ja hänen tuloksensa oli parhaimpia, mutta he eivät kuitenkaan suostuneet ottamaan häntä oppiinsa, koska Anakin oli liian vanha. Qui-Gon yritti vapauttaa Obi-Wanin opistaan sanoen, että tämä olisi jo valmis, koska halusi saada Anakinin oppilaakseen. Neuvosto kuitenkin kieltäytyi ja pettynyt kaksikko valmistautui palaamaan Nabooseen kuningatar Amidalan kanssa. [2]

Kuolettava kaksintaistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jinn: ”Obi-Wan. Lupaa...Lupaa, että koulutat pojan.
Kenobi: ”Lupaan sen
Jinn: ”Hän on Valittu. Hän... tuo tasapainon. Kouluta hänet.
―Qui-Gonin viimeinen pyyntö Obi-Wanille[lähde]
Maul kukistaa Qui-Gonin kaksintaistelussa

Theedin toisessa taistelussa Qui-Gon ja Obi-Wan kohtasivat Darth Maulin ja aloittivat valosapelitaistelun. Sen aikana, Maul onnistui potkaisemaan Obi-Wanin sillalta ja täten joutui taistelemaan ainoastaan Qui-Gonia vastaan. Kaksikon taistelu ajautui läpinäkyvien lasersuojien taakse, jotka ilmestyttyään erottivat Qui-Gonin ja Obi-Wanin eikä varttunut padawan voinut muuta kuin katselle mestarinsa taistelua.

Vaikka Qui-Gon oli yksi ritarikunnan parhaimmista taistelijoista, hänen Ataru-tyylinsä ei ollut sopiva taistelun ympäristöön. Lisäksi Maul oli nuori ja voimissaan, minkä johdosta hän onnistui lopulta lävistämään Qui-Gonin valomiekalla. Surullinen ja vihainen Obi-Wan hyökkäsi sithin kimppuun heti lasersuojien poistuttua ja lopulta halkaisi sithin kahtia. Viimeisinä henkäyksinään, Qui-Gon pyysi Obi-Wania kouluttamaan Anakinin. Hänen ruumiinsa poltettiin myöhemmin Theedin hautajaistemppelissä.[2]

Qui-Gonin ruumis poltetaan hänen jedihautajaisissaan.

Kuoleman jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suuri jedimestari sinusta tullut on, Qui-Gon. Oppilaaksesi kiitollisena ryhdyn.
Yoda Voimaan sulautuneelle Qui-Gonille[lähde]

Vaikka Qui-Gon kuoli Darth Maulin käsissä Naboossa, hänen vaikutuksensa Jedien tulevaisuuteen jatkui. Qui-Gon oli jo kauan sitten löytänyt keinon pitää identiteettinsä kuoltuaan ja kykeni jopa kommunikoimaan kuoleman takaa. Hän yritti epäonnisesti estää Anakinia teurastamasta tuskeneita, jotka olivat tappaneet Anakinin äidin.

Qui-Gon myös keskusteli usein Yodan kanssa, joka myönsi itsensä Qui-Gonin oppilaaksi. Yoda myös ajan saatossa oppi tekniikan ja pyysi myös Obi-Wania opiskelemaan entisen mestarinsa alaisena. Tämä Qui-Gonin opettama taito myös auttoi myöhemmin Luke Skywalkeria, kun Obi-Wan palasi kuolemansa takaa auttamaan häntä. [5]

Qui-Gonin kuolema vaikutti myös osittain negatiivisesti, sillä se oli yksi syy Dookun eroamiseen jedeistä.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 starwars.comin blogit Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”starwars.com” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Pimeä uhka” on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  3. Jedi: Dooku
  4. Jedioppilas: Salattu menneisyys
  5. 5,0 5,1 Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”Sithin kosto” on määritetty usean kerran eri sisällöillä