Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Komari Vosa

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 29. maaliskuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Komarivosahead.jpg
Komari Vosa
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

32 eYt, Kohlma

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Vaaleat, pimeällä puolella valkoiset

Silmien väri

Siniset, pimeällä puolella keltaiset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Dooku

Komari Vosa oli langennut jedi, rikollispäälikkö sekä Bando Gora -kultin johtaja. Hän toimi katalyyttinä kreivi Dookun juonelle, jossa tarkoituksena oli houkutella esiin sopiva mallinne tulevalle Tasavallan armeijalle.

Vosa oli metsästyksen kohteena, mikä lopulta johti hänen tuhoonsa. Hänen kuolemansa jälkeen Bando Gora -kultti lakkasi olemasta.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten useimmat jedit, Komari Vosa vietiin lapsena Coruscantin Jeditemppeliin mestari Yodan opetettavaksi, joskin myöhemmin hän oli mestari Dookun padawan-oppilaana.

Vosa oli uhkarohkea oppilas ja hän oli herkkä vihastumaan. Tämä tuli hyvin selväksi, kun jedien iskuryhmä kutsuttiin planeetta Galidraanille pysäyttämään mandalorialaisen armeijan, joka Jedineuvoston tietojen mukaan oli planeetalla tappamassa poliittisia aktivisteja, mutta todellisuudessa jedejä oli johdettu harhaan. Komari Vosa tappoi ainakin kaksikymmentä sotilasta, millä hän myöhemmin kerskui toiselle taistelusta selvinneelle mandalorialaiselle, Jango Fettille.

Jedien korkeinta neuvostoa huolestutti Vosan kasvava ihastuminen omaan mestariinsa. Tämä yhdistettynä hänen aggressiivisuuteensa teki hänestä jedineuvoston mielestä epäkelvon ritariksi. Raivoissaan neuvoston päätöksestä Vosa otti tehtäväkseen lähteä Coruscantista neljän muun jedin kanssa suorittamaan toimeksiantoa planeetta Baltizaarille, jossa heidän piti pelastaa siviilejä Bando Goraksi kutsutulta kultilta.

Tehtävä epäonnistui. Kaksi jedeistä kuoli ja loput kolme, mukaanlukien Komari Vosa, katosivat ja heidän oletettiin kuolleen.

Bando Goran johtaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellisuudessa heidät vangittiin ja Komari Vosaa kidutettiin hulluuden partaalle, mistä jäi pysyvät arvet hänen selkäänsä ja leukaansa. Vosa lopulta vapautui, mutta ei karannut. Kutsuen avukseen Voiman pimeää puolta Vosa syöksi vangitsijansa vallasta ja ryhtyi Bando Gora kultin johtajaksi. Todistaakseen arvonsa, Vosa teloitti kaksi muuta vankina ollutta jediä.

Kun Komari Vosa oli saannut kultin valtaansa hän päätti toteuttaa oman suunnitelmansa, joka oli suhteellisen yksinkertainen: siirtää aivopesun aiheuttava viirus kuolontikkuihin, joka pakottaisi käyttäjänsä liittymään heti Bando Goran kulttiin. Peittääkseen jälkensä Komari Vosa lähetti viiruksen Tatooinelle Gardulla huttille, joka lähetti sen edelleen Seboltolle Malastareen, jotta tämä tekisi siitä kuolontikkuja. Sebolto lähettäisi kuolontikkunsa edelleen Coruscantin alamaailman johtajille, kuten Groff Hauggille.

Komari Vosa

Seurauksena Vosan operaatio häiritsi paljon suurempaa suunnitelmaa Galaksin korkeimmassa virassa. Darth Sidious, suunnitelmanaan kaapata valta Galaktisessa Senaatissa ja sen jälkeen julistaa itsensä keisariksi, havaitsi Komari Vosan suunnitelman ja tiesi, että se täytyi tuhota, jotta hänen oma suunnitelmansa onnistuisi. Tästä syystä hän käski oppilaansa Darth Tyranuksen tuhota Komari Vosa ja Bando Gora. Tyranus totteli mestariaan, mutta Vosan tapattamisen lisäksi hän onnistui löytämään sopivan lähteen klooniarmeijalle.

Tyranus palkkasi palkkionmetsästäjiä ja palkkasotureita ympäri galaksia etsimään, vangitsemaan tai tappamaan Komari Vosan. Yksi palkkionmetsästäjistä oli nimeltään Jango Fett ja hän onnistui jäljittämään kuolontikkujen lähteen, Malastareen korruptoituneen poliitikon, senaattori Connus Trellin avulla. Malastaressa Fett sai tietää kuolontikkujen lähteen olevan Gardulla Hutt. Koko ajan Jango tuhosi Vosan alamaailman kontakteja, häiriten tämän suunnitelmia ja varmistaen, että metsästäjästä tuli metsästettävä. Jangoa varjosti kuitenkin toinen mandalorialainen palkkionmetsästäjä Montross.

Komari Vosan löysi lopulta Rozatta niminen toydarialainen, joka työskenteli Jangon kanssa. Rozatta jäljitti Vosan yhteen Bogdenin kuista, mutta hänen piti luovuttaa tietonsa Montrossille, joka soluttautui hänen asemalleen. Jango ehti paikalle juuri ajoissa, saadakseen myös tiedot Vosasta.

Taisteltuaan lukuisia Bando Goran orjia vastaan ja tappettuaan myös Montrossin, Jango Fett vangittiin Komari Vosan linnoituksen sisällä. Vosa pisti omat orjansa kiduttamaan Jangoa siksi aikaa, kunnes hän itse saapuisi katsomaan ainoaa palkkionmetsästäjää, joka oli pystynyt löytämään hänet. Vosa kuulusteli sen jälkeen Fettiä itse. Hän yritti vietellä miehen, mutta Fettin onneksi toinen palkkionmetsästäjä tunkeutui Vosan linnoitukseen,Clawdite nimeltään Zam Wesell, joka myös työskenteli Fetille heidän etsiessään Komari Vosaa. Vosa aisti Wesellin ja taisteli tätä vastaan. Wesell onnistui tappamaan Vosan kaksi apuria ja sen jälkeen avasi tulen Vosaa kohti, mutta Vosa torjui Zamin ammukset valomiekallaan ja kaatoi Zamin. Vosa oli juuri tappamassa hänet, kun Wesell ampuikin Fettin kahleet. Vapautuneena Fett otti aseensa ja hyökkäsi Vosan kimppuun.

Vosa pakeni syvemmälle linnoitukseensa Fettin seuraamana. Selviydyttyään Vosan järjestämästä labyrintistä, Fett kohtasi tämän valtaistuinsalissa ja kukisti tämän. Sillä hetkellä Vosa äkkiä aisti entisen mestarinsa läsnäolon, joka oli seurannut taistelua salassa. Dooku kuitenkin kuristi Vosan hengiltä ja luovutti viiden miljoonan krediitin palkkiorahat Fettille. Dooku myös tarjosi Fettille kuolemattomuuden mahdollisuutta : tulla kloonatuksi. Fett suostui tarjoukseen sillä ehdolla, että hän saisi yhden muuttamattoman kloonin itselleen. Saatuaan sopimuksen Fett seurasi Dookua Kaminoon, missä hänestä tuli mallinne klooniarmeijalle.

Vosan perintö eli edelleen omalla tavallaan, koska Dooku lahjoitti tämän kaksoisvalomiekat Asajj Ventressille sen jälkeen, kun hän oli halkaissut Ventressin omat valomiekat kahtia harjoitusottelussa nähdäkseen, oliko tämä todella sith ainesta.

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komari Vosa oli uppiniskainen padawan, taitava, mutta kärsimätön. Hän oli ihastunut Dookuun, mikä oli yksi syistä, jotka johtivat hänen erottamiseensa jedeistä. Hän oli taitava taistelija, varsinkin kahden miekan kanssa, ja hän tappoi useita mandalorealaisia Galidraanin taistelussa.

Vangiksi joutumista seurannut kidutus ajoi hänen hulluuden partaalle ja hän lankesi pimeälle puolelle. Bando Goran johtajana hän pyrki kostamaan tasavallalle, jedeille ja Dookulle. Darth Sidious ja monet muut pitivät häntä hulluna.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komari Vosan äänenä toimi Tamara Phillips.

Vaihtoehtoisena loppuna Bounty Hunterille, jos pelaaja häviää Komari Vosalle, tämä hyppää Jangon hartioille ja leikkaa tämän pään irti vähän samaan tapaan, kuin tämän työnantaja, kreivi Dooku menettää henkensä Episodi III:ssa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]