Käyttäjä:Obi-Wan Kebabbi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. tammikuuta 2019
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kloonisodissa Kenobi palveli jedikenraalina kohoten entisen oppilaansa Anakinin kanssa koko galaksin tuntemiksi sotasankareiksi. [4] Kaksikon merkittävin tehtävä sodassa oli epäilemättä ylikansleri Palpatinen pelastus. [5]

Obi-Wan Kenobi (s. 57 BBY - k. 0 BBY [2]), oli legendaarinen jedimestari Imperiumin nousun ajalla. Hän opiskeli Yodan ja Qui-Gon Jinnin johdolla sekä koulutti Anakinia ja hänen poikaansa, Luke Skywalkeria [2] jedejen viimeiseksi toivoksi. Hän oli yksi aikansa parhaimmista soresu-valosapelityylin käyttäjistä.

Kenobi vetäytyi erakoksi Tatooinelle paeten Imperiumin joukkoja ja keisari Palpatinea. Samalla hän vahti Lukea, jotta tämä pärjäisi suurella aavikkoplaneetalla. [2][5]

Ollessaan matkalla Alderaanille, Kenobi joutui imusäteen vetämänä ensimmäiselle Kuolemantähdelle, missä hänen entinen oppilaansa haastoi hänet valosapelitaisteluun, ja tappoi Kenobin. [2]

Henkenä Kenobi opasti edelleen Lukea tulemaan jediksi. [6]

Nuoruus (57 – 32 BBY)[muokkaa] JeditemppeliKenobi syntyi 50 vuotta ennen Yavinin taistelua ja oli varakkaan perheen ensimmäinen poika. Kun hänen kykynsä Voiman käyttöön huomattiin, hänet vietiin Coruscantin jeditemppeliin aloittamaan koulutuksensa. Hänen kotiplaneettansa ei ole tiedossa, vaikkakin Kenobilla on muistikuva siitä, kun hän leikki veljensä, Owenin, kanssa vihreällä planeetalla. Jeditemppelissä Obi-Wan harjoitteli Yodan opissa muiden ikäistensä tapaan. Hän ystävystyi temppelissä Bant Eerinin, Garen Mulnin ja Quinlan Vosin kanssa, joista tuli hänen elinikäisiä ystäviään. Hän myös rakastui toiseen padawaniin, Siri Tachiin. Lisäksi hänellä oli muutamia vihollisia, kuten Bruck Chun ja Aalto.

Nuori Obi-Wan oli haltioissaan erilaisista laitteista ja hän rakensi alusten pienoismalleja ja jopa toivoi lentäjän uraa. Ironisesti hän kasvettuaan alkoi vihata lentämistä, vaikka olikin hyvä siinä, väittäen, että se oli tarkoitettu ainoastaan droideille. Myös hänen kykynsä korjata koneita oli hyödyksi hänelle myöhemmin.

Qui-Gonin oppilaaksiHuolimatta voimistaan ja kyvystään käyttää Voimaa, Obi-Wan saavutti kahdentoista vuoden iän ja näytti siltä, että hänen mahdollisuutensa jediritarina olivat menneet, sillä ne joita ei valittu kolmanteentoista ikävuoteensa mennessä, lähetettiin muihin tehtäviin. Eräänä päivänä, jedimestari Qui-Gon Jinn saapui jeditemppeliin etsien uutta oppilasta. Hän saapui seuraamaan ottelua Obi-Wanin ja Bruckin välillä ja Obi-Wan yritti saada jedimestarin huomion. Hän kuitenkin taisteli liian huimapäisesti ja Qui-Gon ajatteli, että Kenobi olisi liian vaarallinen koulutettavaksi. 

Obi-Wan lähetettiin lopulta Bandomeerin maatalousjoukkoihin. Hän kuitenkin päätyi Qui-Gonin kanssa samaan kuljetusalukseen ja ilmeni, että myös Qui-Gonilla oli tehtävä Bandomeerilla. Obi-Wan yritti saada Qui-Gonin valitsemaan hänet padawanikseen, mutta Qui-Gon kieltäytyi. Matkalla he päätyivät kukistamaan yhdessä ryhmän rikollisia, mutta tämäkään ei kääntänyt Qui-Gonin päätä. Bandomeerilla heidän tiensä erosivat ja Qui-Gon sai kirjeen Xanatokselta. Kävi ilmi, ettei planeetta ollut avun tarpeessa vaan kaikki oli Xanatoksen järjestämää, jonka kaivosyhtiö, Ulkomaailma, terrorisoi planeettaa.

Qui-Gon halusi tavata Xanatoksen saadakseen kaivosyhtiön ja planeetan välit selviksi. Xanatos kuitenkin suunnitteli ainoastaan Qui-Gonin tappamista. Lopulta Obi-Wan saapui taas Qui-Gonin avuksi ja Qui-Gon haastoi entisen oppilaansa, joka lopulta pakeni. Tänä aikana Qui-Gon huomasi Obi-Wanin potentiaalin ja otti hänet padawanikseen.

Phindar Qui-Gon ja Obi-Wan lähetettiin tehtävälle Galalle, mutta aluksen phindialaispilotti, joka kutsui itseään nimellä Pilotti veikin heidät Phindarille, planeetalle jota hallitsi julma Syndikaatti, joka hallitsi luomalla keinotekoisen pulan ruoasta ja muista tarvikkeista. Ideana oli, että kun phindalaiset viettäisivät kaiken ajan tarpeiden haalimiseen ties mistä koloista, Syndikaatti saisi hallita rauhassa. Qui-Gon aisti Voimassa että heidän tulisi auttaa phindialaisia, ja kun kaksikko sai tietää Galan prinssi Bejun saapuvan Phindarille ostamaan kansalaisten tarpeet itselleen, asia sai sinetin.

Syndikaatin johtajina toimivat phindalaiset Baftu ja Terra. Qui-Gon ja Obi-Wan olivat tutustuneet kahteen kapinalliseen, Paxxiin ja Guerraan, ja myöhemmin selvisi että Terra oli heidän sisarensa. Obi-Wan jäi kiinni kaksikon tutkiessa varastotiloja, ja hänen muistinsa koetettiin pyyhkiä. Voiman avulla hän kuitenkin sai pidettyä muistoistaan kiinni, ja jouduttuaan Galalle hän tekeentyi prinssi Bejuksi petkuttaakseen Syndikaattia sen verran, että Qui-Gon, Paxxi ja Guerra voisivat rauhassa jakaa kansalaisille tarpeet muiden kapinallisten kanssa. Baftu mielisteli Obi-Wania, jota luuli Bejuksi, jotta tämä ostaisi kaikki tarpeet planeetalleen. Terra tuli Baftun luo ja sanoi, ettei Obi-Wan ollut aito Beju. Obi-Wan kuitenkin sanoi: "Kuka on hän, joka uskaltaa vastustaa minua?", ja Baftu pelästyi syvästi ja ampui Terran. Lopulta Qui-Gon aloitti taistelun, jonka päätteeksi oikea prinssi Beju pakeni.

Kun planeetta oli pelastettu, Obi-Wan ja Qui-Gon lähtivät kohti Galaa, jossa kohtaisivat Bejun uudelleen.

Melida/Daan Kun kaksikko pelasti sokeutuneen Tahlin Melida/Daanilta, Obi-Wan tilapäisesti erosi jedeistä auttaakseen paikallisia kapinallisia sisällisodan repimällä planeetalla. Planeetan osapuolet olivat taistelleet merkityksetöntä sotaa sukupolvien ajan ja olivat jo unohtaneet sodan alkuperäisen syyn. Obi-Wan ystävystyi Nield nimisen pojan kanssa ja ihastui Cerasi nimiseen tyttön, joka kuitenkin kuoli Obi-Wanin käsivarsille. Cerasin kuoltua, Obi-Wan päätti pyytää apua Qui-Gonilta, mutta kului kauan ennen kuin kaksikko luotti taas toisiinsa. 

Temppeli uhattuna Kun Obi-Wan ja Qui-Gon palasivat Melida/Daanilta, Obi-Wan vietiin suoraan jedineuvoston eteen, jossa mestari Windu painotti, ettei päätöksiään voi perua. Pettynyt Obi-Wan lähti tapaamaan ystäviään, mutta löysi vain Bant Eerinin Tuhannen lähteen salista, jossa tämä yleensäkin oleskeli putouksen liepeillä. Hän kertoi Obi-Wanille, että kaikki muut tämän ystävät oli otettu padawaneiksi, ja kaikki muut olivat komennuksilla. Obi-Wan tunsi olonsa hylätyksi; hänet oli valittu ennen muita ja muut jäivät ilman mestaria, nyt muut oli valittu, ja häntä ei.

Qui-Gon halusi ottaa Obi-Wanin mukaan tutkimuksiin, ja lähestyi tätä uudelleen varovasti, jotta saisi tämän neuvoston huomaamatta mukaan tutkimuksiin. Obi-Wan sai oleskella temppelissä vapaasti, ja yritti edelleen käyttäytyä niin kuin Qui-Gon olisi hänen mestarinsa edelleen. Kun Qui-Gon ja Tahl oli määrätty tutkimaan temppelissä tapahtuneita murtoja ja näpistelyjä, Obi-Wan halusi auttaa, mutta kun Qui-Gon kysyikin Bantin apua Obi-Wanin sijasta, Obi-Wanin valtasi kateus. Kun Obi-Wan pelasti repulsiovirrasta karanneen hissin, jonka sisällä oli paljon pieniä jedioppilaita sekä lastenhoitaja, Bant sai tästä kaiken kunnian, ja Obi-Wan alkoi vihastua tyttöön.

Kun Obi-Wan saapui Qui-Gonin huoneeseen, tämä oli juuri Tahlin kanssa lähdössä jäljittämään Xanatosta, jonka oli jäljitetty olevan kaikkien tapahtumien takana, Qui-Gon pyysi tätä mukaan viemäreihin, josta käsin Xanatoksen oletettiin tehneen hyökkäyksensä. Myös Bant otettiin mukaan, sillä hän tunsi viemärit parhaiten.

Kuten oli ounasteltukin, Xanatos piileksi viemäreissä, ja ilmestyi uuden oppipoikansa Bruck Chunin kanssa; Xanatos oli varmasti aavistanut jedien tulon. Xanatos seisoi paikoillaan vedessä, koska valosapelit sammuisivat heti kun ne osuisivat veteen, Xanatos pakeni jälleen.

Lopulta Xanatos ilmestyi aarrekammioon, ja kertoi Obi-Wanille että "Se sinun kala-ystäväsi on pian vainaa". Obi-Wan aisti Voiman avulla, että Bruck aikoi hukuttaa Bantin, ja saapui pian Tuhannen lähteen saliin, jossa Bruck odotti. Bant oli sidottu veden alle, ja vaikka tämä olikin vedessä elävää lajia, hän hukkuisi pian. Obi-Wan aloitti taistelun Bruckia vastaan, ajaen tämän yhä ylemmäs sammunutta vesiputouksen seinää (Konemestari oli sammuttanut kaiken virran temppelistä). Lopulta Obi-Wan pudotti Bruckin alas, kun vesiputous käynnistyi, ja tämä kuoli niskan taittumiseen.

Seuraavana päivänä Obi-Wanille ilmoitettiin, että hänet otettaisiin koeajalle, ja näin pääsi takaisin jediksi. Hän myös selvitti samana päivänä välinsä Bantin kanssa.

Xanatoksen kuolemaVaikka Obi-Wan oli hyväksytty koeajalle Temppeliin, hän tiesi, ettei olisi tyytyväinen, ellei saisi takaisin Qui-Gonin luottamusta. Niinpä, kun Qui-Gon ilmoitti lähtevänsä yksin Telokselle jäljittämään Xanatosta, Obi-Wan lähti hänen mukaansa neuvoston kiellosta huolimatta. Teloksella Qui-Gon ja Obi-Wan joutuivat ankaran vainon kohteiksi, sillä koko planeetta oli käytännössä Xanatoksen hallinnassa. He liittoutuivat paikallisen vastarintaliikkeen kanssa ja onnistuivat todistamaan, miten Xanatos ja Ulkomaailma riistivät planeettaa. 

Xanatos pakeni kaivosalueelle, missä Qui-Gon ja Obi-Wan tavoittivat hänet pakottaen perääntymään vaarallista happoa sisältävän lammen rannalle. Mielummin kuin olisi antautunut entiselle mestarilleen, Xanatos heittäytyi happoon uskoen sen horjuttavan Qui-Gonin mielenrauhaa. Teloksen tapahtumien jälkeen Qui-Gon ei enää epäillyt Obi-Wanin uskollisuutta oppilaana ja otti tämän uudelleen padawanikseen.

Naboon saarto [muokkaa] Holokronikide Vuoden 33 BBY lopulla Kauppaliiton apulaisvarakuningas Hath Monchar pakeni Kauppaliiton johtajien keskuudesta mukanaan holokronikide, joka sisälsi yksityiskohtaiset tiedot kauppasaarrosta Naboohon. Neimoidialaisten kanssa yhteistyössä ollut Darth Sidious oli aistinut petoksen Voimassa ja lähetti oppilaansa Maulin Moncharin perään. Epäonnisten sattumuksien vuoksi myös nuori jedipadawan nimeltään Darsha Assant lähetettiin ensimäiselle tehtävälleen Coruscantin alatasoille, joilla myös Monchar piileskeli. Assant epäonnistui tehtävässään surkeasti ja pääsi hädin tuskin takaisin jeditemppeliin. Siellä Assantin mestari Anoon Bondara käski Assantia menemään takaisin alatasoille tarkistamaan, oliko fondori, jonka pelastaminen oli ollt Assantin tehtävä, varmasti kuollut. Alatasoilla he kohtasivat Darth Maulin ja Bondara menehtyi taistelussa Maulia vastaan. Myöhemmin myös Assantille kävi samoin. Jedineuvosto päätti, että Obi-Wanin olisi mentävä etsimään ja tutkimaan tapahtumia. Obi-Wan lähti välittömästi matkaan ja sai tietää, että useat alatasojen asukit olivat nähneet mustahuppuisen hahmon, joka oli jahdannut kahta ilmeisesti jediritareiksi tunnistettuja henkilöitä. Obi-Wan oli heti varma, että kyseessä olivat Assant ja Bondara. Myöhemmin Obi-Wan saa tietää, että Bondara ja Assant ovat kuolleet. Hän palaa jeditemppeliin, jossa Qui-Gon Jinn ilmoittaa Obi-Wanille, että heidän on määrä matkustaa Naboohon neuvottelemaan siellä alkaneen kauppasaarron lopusta Kauppaliiton kanssa.

Nouseva jännitys Vuonna 32 BBY, Kenobi ja hänen mestarinsa suuntasivat Radiant VII:n kyydissä Naboolle, missä heidän oli tarkoitus selvitellä kauppakiistoja. Saavuttuaan Kauppaliiton alukselle, Saak'akille, jedit joutuivat Nute Gunrayn ja liiton pettämäksi. Toimien sithin mustan valtiaan, Darth Sidiouksen, käskyjen mukaan, Gunray yritti murhata kaksi jediä vapauttamalla kaasua kokoushuoneeseen, missä jedit odottivat neuvottelukumppaneitaan. Hän sitten lähetti joukon taisteludroideja varmistamaan heidän kuolemansa, mutta Obi-Wan sekä Qui-Gon selviytyivät sekä kaasusta että droideista ja taistelivat tiensä aluksen komentosillalle, missä kohtasivat droidekoita. Paeten näitä vaarallisia droideja, Qui-Gon päätti astua salaa Naboolle lähetettäviin kuljetusaluksiin varottaakseen planeettaa hyökkäyksestä. 

Kaksikko sitten kohtasi planeetalla gungan Jar Jar Binksin, joka vei jedit gunganien asuttamaan Otoh Gungaan. Vaikka Obi-Wan epäröi muukalaiseen luottamisesta, hän lopulta hyväksyi Qui-Gonin päätöksen ja he sukelsivat vedenalaiseen kaupunkiin Jar Jarin kanssa. Siellä he saivat gunganeilta käyttöön aluksen, jolla kaksikko matkusti yhdessä Jar Jarin kanssa planeetan pääkaupunkiin, Theediin.

Saavuttuaan kaupunkiin, jedit kohtasivat vangitun kuningattaren saattueineen ja pelastivat nämä droideilta. He sitten onnistuneesti pakenivat planeetalta joutuen tekemään pakkolaskun Ulkokehän planeetalle, Tatooinelle.

Anakinin tapaaminen Tatooinella, Kenobin mestari tapasi Anakin Skywalkerin, nuoren pojan, jolla oli huomattavan suuri midikloriaanipitoisuus. Jinn päätti, että poika tulisi ottaa koulutettavaksi ja vaikka Kenobi myös yllättyi pojan potentiaalista, hän oli jälleen eri mieltä mestarinsa kanssa uskoen pojan olevan liian vanha ja hankkineen jo voimakkaan siteen äitiinsä. He kuitenkin veivät Anakinin mukanaan Coruscantille, missä jedineuvosto ei antanut Qui-Gonille lupaa hänen kouluttamiseen. Jedikoodi kielsi mestaria ottamasta kahta samanaikaista oppilasta, mutta Qui-Gonin mukaan Obi-Wan oli jo valmis jedikokeisiin. Vaikka Kenobi pysyi Qui-Gonin oppilaana tämän kuolemaansa saakka, hän osoitti innokkuutta kokeita kohtaan ja kiitti mestariaan luottamuksen osoittamisesta. 
Naboon taistelu Palattuaan Naboolle, Obi-Wan ja Qui-Gon avustivat kuningatarta Naboon taistelussa. Sen aikana kaksikko kohtasi Darth Maulin, sithlordin ja Darth Sidiousin oppilaan. Maul taisteli kyvykkäästi kahta jediä vastaan kaksiteräisellä valosapelillaan ja lopulta erotti kaksikon toisistaan. Jinn, taistellen yksin, yritti parhaansa pidätelläkseen sithiä, jotta Obi-Wan voisi liittyä taisteluun. Vanhentunut Jinn oli kuitenkin uupunut pitkästä taistelusta ja Maul lävisti hänen rintansa valosapelillaan. 

Kenobi raivostui mestarinsa kuolemasta ja hyökkäsi nopeasti Maulin kimppuun. Hänen onnistui katkaista Maulin valosapeli kahteen osaan, mutta tämä jatkoi yhä taistelua ja Voimaa käyttäen työnsi Kenobin energiakuiluun. Kenobi sai kuitenkin otteen ulokkeesta. Roikkuen siinä avuttomana, Maul heitti Kenobin valosapelin kuiluun ja alkoi iskeä kuilun reunaan lennättäen kipinöitä Kenobin päälle, jotta tämän ote lipeäisi. Kenobi kuitenkin rauhoitti mielensä ja kurotti Voimaa. Sitten, käyttäen Voimaa, hän veti itsensä voimakkaasti ylös ja lensi Maulin ylle kutsuen samalla mestarinsa valosapelin käteensä. Tämän saman liikkeen aikana, Kenobi iski vastustajansa lantiota leikaten tämän kahtia.

Hän sitten kiirehti kuolevan mestarinsa luokse, joka viimeisinä hetkinään pyysi Kenobia kouluttamaan Anakinia. Kenobi ei kyennyt kieltäytyä mestarinsa kuolintoiveesta ja otti pojan oppilaakseen. Myös jedineuvosto oli liikuttunut Qui-Gonnin pyynnöstä ja antoi Kenobille luvan täyttää mestarinsa toive. He olivat myös yllättyneitä Kenobin päihitettyä sithlordin ja ritaroivat hänet jediritariksi ilman sen suurempia kokeita.

Anakinin mestariksi "Obi-Wan... lupaa... että koulutat pojan..." 

―Qui-Gon Jinn[lähde] Obi-Wan piti Qui-Gonille vannomansa valan, ja otti Anakinin padawanikseen. Ensimmäiset neljä vuotta kuluivat Anakinin harjoitellessa temppelissä, eli varsinaisesti tästä tuli Obi-Wanin padawan vasta Anakinin täyttäessä 13 (28 BBY). Tuolloin Obi-Wan vei Anakinin Ilum -planeetalle, jossa Anakinin joutui mennä luolaan, jossa kohtaisi pahimmat pelkonsa. Tämän jälkeen Anakin rakensi Obi-Wanin avustuksella luolasta saamallaan kristallilla ensimmäisen valosapelinsa. Tämän jälkeen tuli heidän ensimmäinen komennuksensa, joka oli suojella colicoidien alusta avaruuspiraatti Krayniltä. Obi-Wanin paetessa Anakin jäi satimeen Kraynin alukseen. Obi-Wan näki Anakinin seuraavan kerran, ku hän tappoi Krayn.

Radnorin komennus Kaksikon toinen yhteinen komennus, Soara Antanan ja Darra Thel-Taniksen ensimmäinen yhteinen komennus koski Radnor-planeetalla tapahtunutta myrkkyonnettomuutta, jossa myrkkykaasua oli levinnyt planeetalle. Mukana olivat myös Siri Tachi sekä hänen padawaninsa Ferus Olin sekä vaitonainen Ry-Gaul ja Anakinin ystävä Tru Veld. 

Mestarit ja padawanit jakautuivat eri puolille planeettaa, joka koostui yhdestä pienestä mantereesta, jonka keskellä oli muuri. Obi-Wan päätyi lopulta taistelemaan naapuriplaneetan droidiarmeijaa vastaan, kunnes Anakin ja Tru saapuivat pelastamaan hänet ja muut mestarit MTT-kuljetusaluksella.

Kloonisotien alku Kymmenen vuotta Naboon saarron jälkeen, pian palattuaan tehtävältään Ansionilla, Kenobi ja Skywalker komennettiin suojelemaan Padmé Amidalaa, joka oli joutunut salamurhaajan kohteeksi. Anakinin kehittämän juonen myötä, kaksikko paljasti salamurhaaja Zam Wesellin ja jahtasivat tätä Coruscantin katuja pitkin saartaen naisen viimein Outlander klubin sisällä.

Jedien epäonneksi, Wesell joutui pian itsekin uhriksi, kun mandalorialaiseen haarniskaan pukeutunut henkilö ampui häntä myrkkytikalla. Ainoa johtolanka tämän murhaajan selvittämiseksi oli tämä samainen tikka, joka oli kaminolaista tuotantoa.

Kenobi otti sitten yhteyttä Dexter Jettsteriin, joka kertoi hänelle Kaminosta, planeetasta, joka oli omituisesti poistettu jediarkistoista. Saavuttuaan Kaminolle, hän sai tietää jedimestari Sifo-Dyasin Tasavallalle tilaamasta klooniarmeijasta. Kiertäessään kloonauskeskusta, Kenobille esiteltiin kloonien malli, palkkionmetsästäjä Jango Fett. Kenobi otti sitten yhteyttä jedineuvostoon, jotka kehottivat häntä kuulustelemaan palkkionmetsästäjää. Hän sitten lähestyi Jangoa, mikä kuitenkin johti kiivaaseen taisteluun, jonka aikana myös Jangon poika, Boba, tulitti Kenobia Fettin aluksella. Huolimatta Kenobin yrityksistä, Fett pakeni Geonosikselle poikansa kanssa. Kenobi päätti seurata heitä.

Jango huomasi Kenobin seuraavan heitä ja yritti tappaa hänet johtaen jedin Geonosiksen asteroidikehään. Siellä Kenobin jeditähtitaistelija vahingoittui taistelussa ja hänen täytyi piiloutua asteroidin taakse Fettin laskeutuessa Geonosikselle.

Geonosiksella Kenobi sai tietää, että useat Tasavallasta eroa haluavat aurinkokunnat olivat luoneet kreivi Dookun luoman salaliiton. Kenobi joutui kuitenkin pian vangiksi, lähetettyään ensin tietoa salaliitosta Anakinille ja jedineuvostolle.

Dooku yritti suostutella Kenobia liittymään Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatioon, puhuen Qui-Gonista, joka oli Dookun entinen padawan ja kertoen sithin hallitsevan galaktista senaattia. Hän pyysi, että Obi-Wan liittyisi häneen, jotta he voisivat yhdessä tuhota sithit. Dookun suureksi harmiksi, Kenobi kuitenkin vastasi ettei Qui-Gon olisi liittynyt häneen ja väitti, että jedit olisivat aistineet, mikäli sith todella hallitsisi senaattia.

Geonosiksen taistelu (22 BBY) Saatuaan Obi-Wanin viestin, Anakin ja Padmé matkustivat Geonosikselle pelastaakseen Kenobin, koska muiden jedien saapuminen kestäisi liian kauan. He kuitenkin joutuivat konfederaation vangeiksi ja kolmikko tuomittiin kuolemaan Geonosiksen taisteluareenalla, missä teloittajina toimi kolme villiä petoa. 

Areenalla Obi-Wan, Anakin ja Padmé onnistuivat taistelemaan petoja vastaan muuttaen tilanteen heidän edukseen. Dooku sitten lähetti lauman droideja viimeistelemään heidät, mutta samalla Mace Windun ja 200 jedin muodostama iskuryhmä saapui paikalle. Dooku oli kuitenkin odottanut tälläistä käännettä ja vapautti suuren määrän separatistien droideja, joihin kuului taisteludroideja, tuhoojadroideja ja supertaisteludroideja. Jedit taistelivat urheasti, vaikka heillä oli suuri alivoima ja menettivät jatkuvasti joukkojaan. Silloin mestari Yoda saapui Kaminon massiivisen klooniarmeijan kanssa pelastaakseen jäljellä olevat jedit. Tämä oli Geonosiksen taistelun ja Kloonisotien alku.

Kenobi, Anakin ja Padmé hyppäsivät Tasavallan alukseen ja jatkoivat liittyäkseen taisteluun. Jedit sitten huomasivat pakenevat Dookun ja seurasivat tätä. Kun Padmé tippui aluksen kyydistä, Anakin määräsi pilottia laskeutumaan, mutta Kenobi kielsi ja yritti pitää padawaninsa kurissa.

Kaksi jediä saavuttivat viimein Dookun ja haastoivat tämän taisteluun. Anakin kiirehti kuitenkin liikaa ja joutui Dookun salamointi-voiman yllättämäksi. Kenobi joutui sitten haastamaan voimakkaan sithlordin yksin kyeten suojautumaan salamoilta valosapeliaan käyttäen.

Obi-Wan taisteli urhoollisesti, mutta edes hänen taitonsa Soresussa eivät vastanneet paljon kokeneempaa sithiä, joka käytti Makashia valosapelityylinään. Kenobi oli myös uupunut aikaisemmasta taistelusta, huolehti Anakinista ja käytti epätavallista valosapelia. Lopulta hän kaatui maahan, kun Dooku iski hänen jalkaansa ja olkapäätään. Tässä vaiheessa Anakin oli kuitenkin kunnossa ja suojasi Kenobia, kun Dooku yritti viimeistellä taistelun.

Kun Anakin ja Dooku keskustelivat, Kenobi kutsui valosapeliaan. Heittäen aseensa Anakinille, Kenobi ei voinut muuta kuin katsoa oppilaansa taistelua. Anakin ei kuitenkaan ollut kovinkaan taitava kahden valosapelin käyttäjänä ja Dooku iski hänen toisen valosapelinsa hajalle, minkä johdosta Anakin vaihtoi tyyliä. Huolimatta Anakinin yrityksistä, Dooku hallitsi taistelua ja lopulta iski Anakinin käden irti. Samalla Yoda saapui paikalle ja Dooku joutui taistelemaan jälleen uutta vastustajaa vastaan. Yoda sai taistelussa johtavan aseman, mutta Dooku käytti Voimaa kaataakseen suuren pilarin Obi-Wanin ja Anakinin päälle. Yodan pelastaessa kaksikon, Dooku sai tarpeeksi aikaa paetakseen paikalta.

Kloonisodat (22 BBY–19 BBY)Kloonisotien aikaan Kenobista tuli Tasavallan armeijan kenraali ja hän myös nousi jedimestariksi, johtaessaan Tasavallan useisiin voittoihin. 
Ylikanslerin pelastus Obi-Wanin ja Anakinin palatessa Ulkokehältä sotimasta, separatistien droidiarmeijat hyökkäsivät Coruscantiin, jonne taistelu oli viimein ulottunut. Kenraali Grievous saapui droidien suojassa senaatin kortteliin, ja kaappasi ylikansleri Palpatinen, Dookun käskystä, eli periaatteessa tämä tapahtui Palpatinen omasta tahdosta. 

Obi-Wan ja Anakin saapuivat Näkymättömälle kädelle pelastamaan ylikansleria. He tuhosivat kaikki vastaantulevat droidijoukot, ja saapuivat lopulta kansleri Palpatinen luo, mutta kreivi Dooku keskeytti heidän pelastuspuuhansa aloittamalla omasta mielestään hupaisan taistelun kaksikon kanssa.

Obi-Wanin mestari Qui-Gon Jinn oli Ataro -tyylin mestari, ja Dooku tiesi Obi-Wanin käyttävän tätä tyyliä, kuten Obi-Wan käyttikin. Anakin käytti aluksi taistelussa jotain toistaiseksi tuntematonta taistelutyyliä.

Kun Dooku alkoi jo kyllästyä taistelun kulkuun, Obi-Wan alkoikin käyttää Ataron sijasta Soresu -tyyliä, jonka oli opetellut aikoja sitten. Anakin puolestaan alkoi käyttämään Djem Sho-taistelutyyliä, eikä aikaakaan, kun Dooku oli jo pahassa alakynnessä. Dooku sai suunnattua potkun suoraan Obi-Wanin leukaan tainnuttaen tämän.

Herätessään Obi-Wan oli Anakinin olkapäällä, Palpatine vierellään, hissikuilussa, joka oli painovoimareaktorien vikojen vuoksi hieman oudoksuttavassa suunnassa. Kolmikko päätyi sädeansaan, josta droidijoukot hakivat hänet kenraali Grievousin luo, joka lähes tappoi Obi-Wanin ja Anakinin, mutta kun Tasavallan joukot alkoivat tulittaa Näkymätöntä kättä, Grievousin suunnitelmat muuttuivat. tämä lähti pakoon laukaisten kaikki pelastuskapselit, jättäen neimoidialaismiehistönsä, sekä Palpatinen, Obi-Wanin sekä Anakinin alukseen. Anakin onnistui ohjaamaan sen hylätylle kiitotielle.

Utapau ja Grievousin tuho Sithlordi Darth Sidious yritettiin houkutella esiin keskittämällä kaikki voimat kenraali Grievousin etsimiseen, ja jedineuvosto päätti lähettää Obi-Wanin hoitamaan homman. 

Obi-Wan aloitti taistelun Grievousin kanssa, joka uhkasi kutsua droidijoukkonsa apuun, mutta ei ehtinyt, kun kloonit tulivat jo hoitelemaan droidit. Obi-Wan surmasi Grievousin, mutta heti tämän jälkeen kloonit alkoivat tulittaa häntä - käsky 66 oli voimassa!

Takaisin temppeliin Obi-Wan pakeni Utapaulta Grievousin sukkulalla, ja Bail Organa poimi hänet kyytiinsä, ja Obi-Wan tapasi toisen selvinneen jedimestarin, Yodan. He päättivät palata takaisin jeditemppeliin. 

Temppelissä he houkuttelivat klooneja eri nurkkauksiin tappaen näitä, ja kävivät säätämässä kutsumajakan koodin, sanomaan "Pysykää poissa" "Sota on päättynyt, palatkaa", sijasta. Tämän jälkeen Obi-Wan saapui Padmé Amidalan asunnolle kertomaan Anakinin vajoamisesta pimeälle puolelle. Obi-Wan ja Padmé lähtivät Mustafarille, jotta Obi-Wan tappaisi Anakinin, nyttemmin Darth Vaderin.

Anakinin tuho Obi-Wan aloitti taistelun Anakinia vastaan Mustafar, joka jatkui kiihkeästi Mustafarin laavavirtojen keskellä ja yllä kunnes tämä pääsi etulyöntiasemaan ja Anakinin uhkarohkean yrityksen vuoksi sai katkaistua tältä vasemman käden ja jalat. Obi-Wan jätti Yodan tahdon mukaan sithlordin laavavirtojen turmeltaviksi. Tämän jälkeen laavavirta sytytti Anakinin tuleen polttaen hänet lähes kokonaan. Surullisena Obi-Wan poistuu paikalta ottaen Anakinin valosapelin mukaansa, jonka tulee myöhemmin luovuttamaan Anakinin pojalle. 
Tatooinen erakko ja kuolema Kun Padmé synnytti kaksoset, Luken ja Leian, Obi-Wan, Yoda, ja Organa päättivät piilottaa nämä. Organa otti Leian kasvatikseen omana tyttärenään Alderaanille, ja Obi-Wan otti Luken mukaansa Tatooinelle. Yoda puolestaan pakeni Dagobahiin. 

Tatooinella Obi-Wan otti uuden salanimen Ben, jolla Luke tuli tuntemaan hänet. Qui-Gonin henki koulutti Obi-Wania yhdeksäntoista vuotta, kunnes Luken ja Obi-Wanin tiet kohtasivat jälleen, ja Obi-Wan otti Luken mukaan matkalleen Alderaaniin kouluttaen tätä samalla. Kaksikko sai kyydin Han Sololta, jonka alus Millennium Falcon kuitenkin vedettiin vetosäteellä Kuolemantähti I:n. Luke ja Han pakenivat, mutta Obi-Wan etsi entistä padawaniaan, ystäväänsä, veljeään, jonka oli aistinut olevan sittenkin elossa.

Myös Vader aisti Obi-Wanin läsnäolon ensimmäisen kerran sitten Mustafarin taistelun jälkeen. Vader ja Obi-Wan kohtasivat jälleen toisensa, ja Vader voitti entisen mestarinsa helposti. Juuri kun Vader oli antamassa surmaavaa iskua Obi-Wanille, tämä katosi savuksi ilmaan, jättäen jäljelle vain valosapelinsa ja vaatteensa. Vader hämmästyi, mutta kertoi aina voittaneensa Obi-Wanin.

Kuolemanjälkeinen elämä Jedien yleisen käsityksen mukaan Obi-Wan muuttui osaksi Voimaa, mutta eri tavalla kuin Qui-Gon. Obi-Wan pystyi henkenä ottamaan yhteyden Lukeen, jota neuvoi edelleen, jotta tämä selviäisi lopulta itse Darth Vaderin käsistä.

Kapinallisten perustettua uuden päämajan jääplaneetta Hothille, Luke joutui keskelle lumimyrskyä kauas päämajasta, ja tuolloin Obi-Wan ilmestyi tälle henkenä auttaen Lukea jaksamaan yön yli, ja neuvoi häntä menemään suuren jedimestari Yodan luo Dagobahiin. Kun Luke seuraavana aamuna pelastettiin, hän lähti taittamaan matkaa kohti Dagobahia.

Yodan luona Obi-Wan ilmestyi jälleen henkenä, kertoen Lukelle, että Vader on murhannut tämän isän; tästä suuttuneena Luke lähtee kostamaan Vaderille, joka myöhemmin paljastaa tälle olevansa Luken isä.

Obi-Wan ilmestyy seuraavan - ja tunnetusti viimeisen - kerran Endorin kuun pinnalle ewokkien ja kapinallisten juhliessa voittoa. Myös elämänsä viime hetkinä Voiman valoisalle puolelle palannut Vader - nyt taas Anakin - ilmestyy henkenä Yodan kanssa.