Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Darth Malgus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
MalgusHS-Render.jpg
Darth Malgus
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Dromund Kaas

Syntynyt

3701 eYt

Kuollut

3641 eYt, Ilum

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

2,2 metriä

Silmien väri

Keltainen

Ihon väri

Valkea

Kyborgiset muutokset

Hengityslaite

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Vindican

Oppilaat

Darth Malgus oli miespuolinen ihminen, joka oli Sithien imperiumin sithlordi suuren galaktisen sodan aikaan. Hänen syntymänimensä oli Veradun, ja hän kasvoi Imperiumin hallitsemassa avaruudessa adoptioisänsä hoivissa. Nuorena hän surmasi isänsä twi'lek-palvelijan paljastaen synkän puolen herkkyydestään Voimalle. Sen jälkeen poika lähetettiin Sithakatemiaan Imperiumin pääkaupunkiin Dromund Kaasiin, missä hänestä tuli sithsoturi ja kyvykäs sotilasjohtaja Imperiumin armeijassa. Matkatessaan Ulkokehällä sijainneella Geonosisin planeetalla Veradun tapasi twi'lek-orjatyttö Eleena Darun, jonka hän osti itselleen. Vaikka tämä oli käytännössä hänen omaisuuttaan, kaksikko rakastui ja taisteli rinta rinnan Tasavaltaa vastaan useissa suuren galaktisen sodan taisteluissa. Myöhemmin Veradun luopui syntymänimestään ja ryhtyi käyttämään sith-nimeään Darth Malgus. Aluksi Malgus ja hänen mestarinsa Vindican johtivat onnistunutta hyökkäystä Korribaniin, tosin mestarin haavoituttua taistelussa jedimestari Kao Cen Darachin kanssa Malgus surmasi tämän. Sodan aikana Malgus johti yllätyshyökkäystä Tasavallan keskeisimpiin planeettoihin kuuluneeseen Alderaaniin; vaikka hyökkäys eteni aluksi hyvin, tulevan suurmestari Satele Shanin johtama organisoitu vastahyökkäys pakotti sithit lopulta vetäytymään. Malgus haavoittui taistelussa vakavasti ja joutui käyttämään hengityslaitetta koko loppuelämänsä ajan. Vuonna 3653 eYt Imperiumi aloitti rauhanneuvottelut, jotka tosin oli tarkoitettu vain harhauttamaan Tasavaltaa sithien todellisesta suunnitelmasta, Coruscantin kaappaamisesta. Darth Angral valitsi Malgusin osaksi Coruscantiin hyökännyttä valloitusjoukkoa ja hän johti Jeditemppeliin hyökännyttä iskuryhmää. Malgus onnistui kukistamaan suuren määrän temppeliä puolustaneita jedejä, kuten jedimestari Ven Zallowin, jonka kukistamista pidettiin yhtenä Malgusin suurimmista voitoista, minkä jälkeen sithien laivue saapui pommittamaan muuta planeettaa. Taistelun päätyttyä sithit olivat tuhonneet Jeditemppelin, tappaneet puolet Jedineuvoston jäsenistä ja nöyryyttäneet Jediritarikuntaa Tasavallan silmien edessä.

Vaikka Malgus uskoi, että Imperiumin laivasto tuhoaisi Coruscantin ja Tasavallan lopullisesti, taistelu käytiin vain, jotta Sithien imperiumi saisi etulyöntiaseman rauhanneuvotteluissa Alderaanissa. Alderaanin kokouksen edetessä sithit miehittivät Coruscantin. Malgus sai vastuulleen huolehtia Coruscantin lähiavaruuden turvallisuudesta, mutta sithlordi ei noudattanut käskyjä vaan palasi Coruscantin pinnalle metsästämään kapinallista jediä Aryn Leneeriä, joka oli ottanut Malgusin maalitaulukseen tämän tapettua hänen mestarinsa Ven Zallowin. Vaikka Leneer epäonnistui, taistelu sai Malgusin epäilemään Imperiumia ja pitämään suhdettaan Daruun heikkoutena. Myöhemmin hän tappoikin rakastajansa säilyttääkseen oman voimansa, jota hän käytti myöhemmin puhdistaessaan Imperiumia poliitikoista, joiden hän katsoi olleen syypäitä Tasavallan selviytymiseen. Rauhansopimusta seuranneena kylmän sodan ajanjaksona Malgus johti sithien joukkoja Tuntemattomilla alueilla liittäen Imperiumiin aiemmin tuntemattomia maailmoja.

Kylmän sodan loppupuolella Sithkeisarin oletetun kuoleman jälkeen Malgus astui esiin ja perusti uuden Imperiumin, johon Pimeän neuvoston valtataistelut eivät vaikuttaisi. Hänen salainen tukikohtansa kuitenkin löytyi aikanaan ja hänet kukistettiin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.